Acuzații de malpraxis la maternitatea din Buftea - Focus Prima TV

Acuzații de malpraxis la maternitatea din Buftea

O tânără de 26 de ani care ar fi trebuit să își țină acum fetița în brațe plânge în schimb. Copilul i-a murit în pântec. S-a întâmplat la maternitatea din Buftea. Tânăra mamă povestește că deși avea nevoie de cezariană de urgență, pentru că oxigenul nu mai ajungea la placentă, a fost lăsată să aștepte. Medicul curant i-ar fi spus că i s-a terminat programul, așa că va face operația a doua zi. Fetița nenăscută nu a mai rezistat. Vă avertizăm, urmează informații care vă pot afecta emoțional!

Pentru tragedie, Andrada și soțul ei dau vina pe neglijența și nepăsarea medicilor și asistentelor de la maternitatea din Buftea. Fetița pe care tânăra o purta în pântec era sănătoasă, arată toate analizele din timpul sarcinii. La 36 de săptâmâni însă, tânăra mamă a aflat de la medicul curant că există o modifcare la oxigenul care ajunge la placentă.

Problema a persistat, așa că la 38 de săptămâni a fost chemată pentru cezariană. După ce doctorița a plecat, tânăra a simțit că ceva nu este în regulă cu bebelușul. Așa că a început să caute pe holuri pe cineva care să o pună la monitor. O asistentă i-a spus să se ducă în pat și să aștepte. Abia după mai bine de o oră a fost băgată în seamă.

Coșmarul nu s-a sfârșit aici. După moartea fătului, Andradei i s-a spus că trebuie să aștepte până la trei săptămâni, să îl nască natural. Copilul a murit în burtă pe 27 iunie. Deși au trecut trei luni de atunci, familiei nu a primit nici până acum o explicație.

Andrara și soțul ei au depus plângere penală pentru ucidere din culpă și au făcut și o sesizare la Colegiul Medicilor.
În maternitate a început în paralel o anchetă. Medicul care monitoriza sarcina lucrează în maternitate din 2012.

Total
0
Shares
Total
0
Share