Adevăratul pericol al valului Omicron. Medic: „Este o mare temere în cazul României” - Focus Prima TV

Adevăratul pericol al valului Omicron. Medic: „Este o mare temere în cazul României”

Varianta Omicron pare să fie mai blândă, însă este mult mai contagioasă. Virusul se răspândește atât de repede și îmbolnăvește atât de mulți oameni, încât o temere legată de actualul val al pandemiei ține mai degrabă de faptul că va afecta sectoare ample ale economiei. Firme din domenii esențiale riscă să fie paralizate din cauza personalului care va lipsi, pentru că, bolnavi fiind, angajații trebuie să rămână acasă.

Inclusiv spitalele riscă să funcționeze la capacitate redusă, pentru că se infectează personalul medical. Este o situație cu care deja se confruntă America, unde în unele state a fost chemată în ajutorul spitalelor Garda Națională.

„Aceasta este o mare temere în cazul României, care are oricum un deficit de personal în sectorul sanitar, în toate secțiile, pe toate nivelele, nu doar la medici, ci și la asistente și infirmiere”, recunoaște managerul Institutului „Marius Nasta”, dr. Beatrice Mahler.

„Este un deficit de personal cronic, pe care l-am resimțit extrem de intens în celelalte valuri, chiar dacă numărul de îmbolnăviri nu a fost foarte mare față de ce ne așteptăm să se întâmple în acest moment. Îmi este foarte teamă că numărul mare de îmbolnăviri va duce la o imposibilitate a noastră de a fi acolo unde pacientul are nevoie de noi, adică în spital. Este un risc extrem de mare la care suntem expuși cu toții, pentru că știm că marea majoritate a cazurilor de infectare în rândul cadrelor medicale provin tot din comunitate”, a declarat Beatrice Mahler, la Digi24.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share