Adio AstraZeneca și Johnson&Johnson – Focus Prima TV

Adio AstraZeneca și Johnson&Johnson

Decizia șoc luată de Comisia Europeană. Executivul european nu va mai cumpărara vaccinuri produse de
companiile AstraZeneca și Johnson & Johnson. Începând cu anul viitor, contractele nu vor mai fi reînnnoite. Între timp, Germania a decis ca persoanele sub 60 de ani imunizate cu AstraZeneca să primească la rapel un alt ser.

Cotidianul italian La Stampa a detonat o bombă de presă. Jurnaliștii din Peninsulă susțin că Executivul european nu va mai cumpăra seruri de la AstraZeneca și Johnson & Johnson. Cetățenii europeni vor fi imunizați doar cu vaccinuri care folosesc tehnologia ARN mesager. Singurele astfel de produse disponibile în acest moment pe piață sunt cele produse de companiile Pfizer și Moderna.

Decizia are loc în contextul reticenței populației din mai multe state europene de a se vaccina cu serurile asupra cărora planează suspiciuni că pot provoca tromboze. Astăzi, autoritățile din Germania au dat un semnal fără precedent. Persoanele sub 60 de ani vaccinate cu AstraZeneca se vor putea imuniza la rapel cu serul Pfizer sau Moderna.

Controverse sunt și în cazul vaccinului Johnson & Johnson. În Statele Unite imunizarea cu acest ser a fost suspendată după ce au fost raportate șase cazuri de apariție a unor cheaguri de sânge în urma vaccinării

În Europa, Italia este prima țară care a luat măsura restricționării utilizării produsului dezvoltat de compania
americană.

Total
0
Shares
Total
0
Share