Adrian Oros: ”Am depus un proiect foarte bun pentru irigații, dar nu a fost trimis la Bruxelles” - Focus Prima TV

Adrian Oros: ”Am depus un proiect foarte bun pentru irigații, dar nu a fost trimis la Bruxelles”

Chiar dacă ploile de anul acesta au rezolvat, măcar parțial, problema secetei, discuțiile privind reabilitarea infrastructurii de irigații continuă să fie un subiect de interes în spațiul public. După eșecul din PNRR, ministrul Adrian Oros așteaptă bani de la bugetul național pentru demararea proiectului privind irigațiile, despre care spune că este unul ”foarte bun”.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, șeful MADR a reiterat faptul că proiectul întocmit de Ministerul Agriculturii este unul care respectă toate cerințele impuse de Comisia Europeană, iar singurul motiv pentru care el nu a fost inclus în PNRR este acela că ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, nu l-a trimis la Bruxelles.

”Noi am depus un proiect foarte bun pentru irigații. Din păcate, acest proiect nu a fost trimis la Bruxelles. A fost trimisă doar componenta de desecare drenaj. Nu noi am decis lucrul acesta, a decis ministrul Ghinea, iar acest lucru a fost confirmat de un coleg de-al dumneavoastră de la o altă televiziune, care a întrebat la Comisia Europeană dacă proiectul privind irigațiile a ajuns la Bruxelles. Bineînțeles că cei de la Comisie au răspuns adevărat: nu a ajuns proiectul, pentru că nu a fost cuprins în cuantumul celor 29,2 miliarde euro”, a precizat Adrian Oros pentru AGRO TV.

Total
0
Shares
Total
0
Share