Adrian Oros: Cel mai bun ministru este cel care împarte banii corect – Focus Prima TV

Adrian Oros: Cel mai bun ministru este cel care împarte banii corect

zf.ro

România va putea beneficia, în perioada de tranziție către noua Politică Agricolă Comună, 2021-2022, de sume importante din fonduri europene. Peste 3 miliarde de euro are la dispoziție agricultura românească în acești doi ani. În cadrul celei de-a 24-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (ACoR), ministrul agriculturii, Adrian Oros, a vorbit despre alocările financiare pentru următoarea perioadă, subliniind că 36% din acești bani trebuie să meargă către măsuri de climă și mediu.

”Pe acești doi ani avem niște restricții, iar 36% din banii europeni trebuie destinați măsurilor de climă și mediu, agriculturii ecologice și zonelor cu constrângeri naturale. Doar diferența o putem împărți pe priorități. Făcând o analiză a priorităților, a constatat că avem foarte multe nevoi”, a explicat Adrian Oros.

Potrivit șefului MADR, cea mai urgentă problemă a sectorului agroalimentar românesc este cea a depozitării și procesării. Deficitul balanței comerciale cu produse agroalimentare se adâncește de la an la an, astfel că țara noastră trebuie să investească masiv în acest sector.

Total
0
Shares
Total
0
Share