Adrian Oros, ministrul Agriculturii: „Nu s-a găsit o formă de a opri cumpărarea terenurilor de către străini” - Focus Prima TV

Adrian Oros, ministrul Agriculturii: „Nu s-a găsit o formă de a opri cumpărarea terenurilor de către străini”

zf.ro

Ministrul Agriculturii spune că la nivelul Uniunii Europene există o preocupare pentru plafonarea subvenţiilor care ajung în unele cazuri la fonduri care nu au nimic de a face cu Europa.

Pe 10 mai începe recensământul agricol. Peste 20 de mii de recenzori vor strânge informaţii referitoare la terenuri, culturi, animale, muncitori în agricultură. Ministerul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat într-o emisiune Digi 24 că singura modalitate de a stopa cumpărarea terenurilor agricole de către străini este impunerea unei limite pentru suprafaţa pe care o poate deţine un proprietar. „Această problemă, că se vinde terenu către străini, asta o face, din păcate, tot cetăţeanul şi proprietarul de teren român care de multe ori preferă să vândă fie unei societăţi comerciale, fie unei persoane fizice străine, sau uneori o societate comercială românească e preluată de o societate comercială cu capital străin”, a spus ministrul la emisiunea Agro Jurnal.

Total
0
Shares
Total
0
Share