Aeroportul C-tin Brâncuși, departe de începerea lucrărilor – Focus Prima TV

Aeroportul C-tin Brâncuși, departe de începerea lucrărilor

Capitala ar putea avea un nou aeroport în anul 2024! Acesta ar trebui să fie situat în Sudul Bucureștiului și să asigure un flux de 35 de milioane de pasageri anual. În plan este prevăzută construirea de spații comerciale, blocuri și chiar a unui spital în proximitatea noului aeroport.

Aeroportul Constantin Brâncuși din Sudul Capitalei ar putea asigura un flux de 35 de milioane de pasageri în fiecare an. De 6 ori mai mult față de capacitatea Aeroportului Internațional Henri Coandă.

Noul aeroport ar veni și cu o premieră. O pistă principală de 4000 de metri și o alta de 2500 de metri, cu posibilitate de prelungire. Astfel, în România ar putea ateriza cu ușurință un avion ANTONOV 225 încărcat. Cel mai mare avion din lume are nevoie de o pistă specială de minimum 3 mii 500 de metri pentru aterizare atunci când este plin.

În construcția aeroportului se vor implica și firme românești, însă principalul contractor este o companie din Singapore. Aeroportul ar trebui să fie dezvoltat în trei faze. După finalizarea primei faze, capacitatea acestuia ar fi de 10- 12 milioane de pasageri, ca, într-un final, să fie pregătit pentru un flux de 35 de milioane de pasageri anual.

Proiectul Aeroportului este unul controversat. La mai bine de un an de când a fost inaugurat cu fast, nu s-a pus nimic la punct și nu se știe cât mai durează până ar putea începe lucrările. Autoritățile au dat doar un termen de finalizare… anul 2024. Rămâne de văzut acum dacă și când se va decide începerea lucrărilor, însă este puțin probabil ca în doar trei ani să fie construit de la zero un aeroport, un spital,
clădiri de birouri și blocuri.

Total
0
Shares
Total
0
Share