Africa de Sud oprește vaccinarea cu Astrazeneca – Focus Prima TV

Africa de Sud oprește vaccinarea cu Astrazeneca

Compania AstraZeneca anunță că va produce un nou vaccin, special pentru tulpina din Africa de Sud. Decizia a fost luată după ce autoritățile din acest stat au decis să oprească vaccinarea cu acest ser pe motiv că nu ar fi suficient de eficient. Totuși, un oficial al Ministerului britanic al Sănătății a subliniat că nu sunt probe că vaccinul AstraZeneca nu previne îmbolnăvirea cu tulpina africană.

Africa de Sud tocmai primise o nouă tranșă de un milion de doze de la AstraZeneca atunci când a decis să suspende vaccinarea. Vestea că serul ar avea unele probleme a îngrijorat populația din Australia, unde acest vaccin este deja folosit. Ministrul Sănătății a intervenit pentru a calma spiritele.

Experții anunță și faptul că tulpina braziliană, de data aceasta, se răspândește mult mai rapid în mai multe țări, printre care și Canada. Până acum, mutaţia a fost detectată în Franţa, Germania şi Spania dar şi în Statele Unite sau Columbia. Pe de altă parte, epidemiologul șef din Statele Unite, Anthony Fauci, a avertizat că mult așteptata imunizare ”de turmă” nu va fi obținută până la vară, așa cum s-ar aștepta mulți
americani. Fauci a spus că prioritară este în acest moment deschiderea școlilor.

Sute de milioane de chinezi care în această perioadă a anului efectuau cea mai mare migrație din lume, cu ocazia Anului Nou chinezesc, au fost sfătuiți să evite călătoriile. Așa că, anul acesta, vor petrecere sărbătoarea trecerii din anului șobolanului în cel al taurului….în case. Puțini chinezi au primit permisiunea de călătorie în afara Beijingului, la familiile din provincie.

Potrivit oficialilor de la Beijing, numărul călătorilor a scăzut cu 40% față de perioada dinaintea pandemiei.

Un alt semnal de alarmă vine din Africa, după ce în estul statului Congo a fost semnalat un caz de Ebola. Potrivit ministerului sănătății, persoana infectată a decedat. Aceasta ar fi a 12-a epidemie de Ebola din Congo din 1976 și până acum și are loc la doar 3 luni de la ultima epidemie de acest fel, soldată cu 55 de morți.

Total
0
Shares
Total
0
Share