Agenţia de Cadastru: Primăriile pot realiza anumite lucrări de cadastru prin angajaţii proprii. Singura condiţie este ca aceştia să deţină autorizaţie – Focus Prima TV

Agenţia de Cadastru: Primăriile pot realiza anumite lucrări de cadastru prin angajaţii proprii. Singura condiţie este ca aceştia să deţină autorizaţie

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) afirmă că sprijină administraţiile locale pentru realizarea unei evidenţe clare a proprietăţilor şi le încurajează să facă anumite lucrări de cadastru cu angajaţii proprii, cu condiţia ca aceştia să fie autorizaţi.

Într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Ministerul Dezvoltării, se aminteşte că preşedintele – director general al ANCPI, Laurenţiu – Alexandru Blaga, şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-au întâlnit, vineri, pentru a discuta despre modul în care Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) poate accesa baza de date a ANCPI.

“ANCPI, instituţie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), încurajează primăriile să efectueze anumite lucrări de specialitate în domeniul cadastrului prin angajaţii proprii. Singura condiţie este ca aceştia să deţină autorizaţie emisă de ANCPI pentru categoria E”, scrie în comunicat.

Reprezentanţii ministerului arată că legislaţia prevede că “persoanele fizice autorizate în categoria E pot executa lucrări de specialitate numai la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale la care sunt angajate. Lucrările pe care le pot executa sunt: planuri parcelare, planuri de încadrare în tarla, planuri de situaţie pentru studii de prefezabilitate şi/sau fezabilitate şi pentru reţele edilitare locale”.

Total
0
Shares
Total
0
Share