Aglomerație la vamă. Turiștii care se întorc din Grecia sunt verificați. Cei care nu au făcut vaccinul trebuie să stea în carantină - Focus Prima TV

Aglomerație la vamă. Turiștii care se întorc din Grecia sunt verificați. Cei care nu au făcut vaccinul trebuie să stea în carantină

Este aglomerație în vămile din sudul țării, cu cozi de mașini care se întind pe kilometri întregi. Se stă zeci de minute în vamă. De vină pentru situație ar fi verificarea documentelor, în special pentru turiștii care se întorc din Grecia, una din destinațiile turistice favorite ale românilor, care a intrat de astăzi în zona roșie.

Românii care revin din vacanță din Grecia și nu sunt vaccinați trebuie să intre în carantină. Exepție fac doar cei care au fost infectați cu COVID-19 în ultimele 180 de zile și copiii: cei până la 6 ani nu au nicio restricție, iar cei cu vârste între 6 și 16 ani trebuie să aibă test COVID negativ.

Deciziile privind izolarea trebuie luate de la DSP, care are un punct de lucru în vama Giurgiu. Triajul nevaccinaților merge greu, iar cozile de la intrarea în țară sunt foarte mari.

Vama Giurgiu este cel mai tranzitat punct terestru pentru românii care se întorc în țară din Grecia, prin Bulgaria.

Total
0
Shares
Total
0
Share