Ajutor de stat de peste 105 milioane de lei pentru minele Lonea şi Lupeni şi pentru mai multe mine din Valea Jiului – Focus Prima TV

Ajutor de stat de peste 105 milioane de lei pentru minele Lonea şi Lupeni şi pentru mai multe mine din Valea Jiului

Executivul a adoptat miercuri două proiecte de hotărâri care prevăd acordarea unor ajutoare de stat, pentru anul 2021, în sumă totală de peste 105,71 milioane lei, pentru facilitarea închiderii minelor Lonea şi Lupeni, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara şi a unor mine aparţinând Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului, informează Ministerul Energiei.

“Alocăm fondurile necesare pentru anul 2021, în vederea rezolvării unor probleme spinoase, fără însă a pierde din vedere şi componenta socială. Nu vrem să lăsăm pe nimeni în urmă şi, totodată, trebuie să mergem mai departe cu programele de închidere deja asumate”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.  

”Guvernul a adoptat Hotărârea privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara “în insolvenţă”, pentru anul 2021.

Total
0
Shares
Total
0
Share