Ajutor pentru România - Focus Prima TV

Ajutor pentru România

Cu sistemul sanitar aproape de colaps, cu mii de infectări zilnice, cu spitale arhipline, cu medici puțini și epuizați,
România primește ajutor nesperat din afară. Un avantaj de a face parte din Uniunea Europeană iese la iveală în
pandemie. Peste 40 de pacienți infectați, ale căror vieți atârnau de un fir de ață, sunt tratați chiar în aceste momente în spitale din Ungaria, Austria sau Polonia. Iar avioane și camioane încărcate cu medicamente continuă să vină din țările vecine.

Aseară, alți trei pacienți au fost transferați în Polonia. Este vorba despre 2 persoane internate, în stare gravă, la Cluj și un alt pacient de la spitalul din Iași.

Este al doilea transfer de pacienți către Polonia. În Ungaria…au ajuns până acum 30 de români! Toți
cu forme severe de boală! Austria a primit și ea doi pacienți… tot în starea gravă!

Din partea țărilor europene, țara noastră a primit medicamente, dar și accesorii medicale pentru tratarea
pacienților cu COVID-19. Seara trecută, Serbia a trimis 6 mii 365 de flacoane cu anticorpi monoclonali, dar si 170 de concetratoare de oxigen.. Donația guvernului sârb a venit însoțită de un mesaj: “Serbia este alături de România frățească chiar și în cele mai dificile momente!”

Franța a trimis aproape 90 de mii de medicamente pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în stare gravă. Din partea Austriei, țara noastră a primit peste 1 mie de cutii de medicamente pentru asistență medicală de urgență. Cu o aeronavă Spartan, peste 5 mii de doze de anticorpi monoclonali au fost trimise din Italia, iar Polonia a trimis 50 de concentratoare de oxigen.

Franța și Italia au anunțat că vor trimite, în ajutorul României, cadre medicale.

Total
0
Shares
Total
0
Share