Al doilea job duce la extenuare – Focus Prima TV

Al doilea job duce la extenuare

Pandemia i-a făcut pe români să-și caute al doilea job! Aproape jumătate dintre respondenții unui studiu realizat recent au spus că în 2021 vor să facă mai mulți bani, fie pentru a călători, fie pentru un venit suplimentar. Totuși, oamenii pierd din vedere un aspect foarte important: extenuarea la care se supun când își iau încă un loc de muncă.

Vânzările, IT-ul, marketingul, dar și resursele umane. Acestea sunt cele mai căutate domenii de cei care vor al doilea sau chiar al treilea job. Oamenii își doresc anul acesta un loc de muncă suplimentar fie din nevoia de a avea un venit în plus, fie datorită timpului liber pe care îl au prin munca de acasă. Totuși, mulți nu le spun angajatorilor că mai au încă un loc de muncă, pentru a nu întâmpina refuzuri.

Sunt însă și oameni care spun că sănătatea este mai importantă decat un venit mai mare.

Psihologii spun că trebuie să luăm în calcul mai mulți factori înainte de a ne lua acest angajament și să analizăm bine resursele, timpul, dar și energia pe care suntem dispuși să le locăm.

Specialiștii avertizează, de asemenea, și asupra faptului că decizia de a ne lua un job in plus nu trebuie să fie una emoțională

Total
13
Shares
Total
13
Share