Alarmă falsă la liceu, infractor cu repetiție - Focus Prima TV

Alarmă falsă la liceu, infractor cu repetiție

Panică la un liceu din Timișoara. O alertă cu bombă i-a pus pe jar pe elevi, cadrele didactice și autorități. Autorul, un elev de 16 ani, care este la a șaptea infracțiune de acest fel, plătește amendă după amendă, dar nu se potolește. De această dată, a vizat Colegiul Național Ana Aslan, unde 500 de elevi și profesori au fost evacuați. Iar forțele de intervenție au scotocit toată clădirea. Ca de fiecare dată, s-a dovedit că este o farsă.

Era ora prânzului când un tânăr a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat că în liceul aflat în centrul orașului a fost amplasată o bombă. Imediat s a dat alerta, iar elevii și profesorii au ieșit cât au putut de repede.

Pompierii, polițiștii , jandarmii si luptătorii SRI au ajuns de urgență și au izolat zona. De asemenea, au interzis accesul pe trotuarul din fața liceului , iar pomierii și pirotehniștii au trecut la verificări, clasă după clasă. După aproape o oră, au anunțat că nu a fost decât o alarmă falsă.

Chiar dacă, de cele mai multe ori, astfel de alarme se dovedesc a fi false, forțele de intervenție trebuie să se deplaseze la locul respectiv, să evacueze oamenii și să găsească potențialul pericol. Astfel se consumă foarte mulți bani și combustibil. Mai mult, sunt blocate mașini de intervenții care pot fi folosite în alte situații.

Total
0
Shares
Total
0
Share