Alertă în Europa – Focus Prima TV

Alertă în Europa

Tulpina britanică a noului coronavirus este cu 30 la sută mai mortală decât cea inițială. Anunțul îngrijorător a fost făcut aseară de premierul Boris Johnson. Mutația este prezentă și în România. Doar în ultimele 24 de ore autoristățile au depistat 2 astfel de cazuri. Noua tulpină nu este doar mai ucigașă ci și mult mai contagioasă. Un aspect care face și mai controversată decizia autorităților române de a relaxa măsurile restrictive în această perioadă.

Anunțul făcut de premierul britanic este cu atât mai ngrijorător cu cât doar în cursul zilei de ieri medicii români au diagnosticat 2 astfel de cazuri. Nici unul dintre pacienți nuâ călătorise în afara țării în ultima perioadă. Ambii se află acum în izolare la domiciliu, iar starea lor de sănătate este una bună.

Deocamdată, autoritățile nu par să fie la curent cu pericolul uriaș reprezentat de noua tuplină și merg înainte cu măsurile de relaxare. Datele oficiale le dau dreptate. Numărul cazurilor zilnice de infectare nu a mai trecut de 3 pragul de 3 mii de persoane de săptămâni bune. Între timp, aproape 400 de mii
de români s-au vaccinat pentru COVID 19.

Total
0
Shares
Total
0
Share