Alexandru Rafila: În România avem în fiecare an nişte zeci de cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii. Nu este o chestiune neapărat nouă - Focus Prima TV

Alexandru Rafila: În România avem în fiecare an nişte zeci de cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii. Nu este o chestiune neapărat nouă

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat, vineri seară, că în România avem în fiecare an nişte zeci de cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii. ”Nu este o chestiune neapărat nouă”, a afirmat ministrul.

Alexandru Rafila a fost întrebat, vineri seară, la Antena 3, despre cazurile de hepatită de cauză necunoscută la copii şi s-a referit la cazul fetiţei de cinci ani, prima suspiciune de acest fel din România. 

 ”S-a crezut că este vorba de o hepatită de cauză necunoscută, situaţia este foarte serioasă, dar azi am aflat că nu este vorba despre o hepatită de cauză necunoscută, este vorba despre o afecţiune genetică -Boala Wilson – care duce la o insuficienţă hepatică gravă şi care se pretează pentru transplant”, a afirmat Alexandru Rafila.  

Total
0
Shares
Total
0
Share