Alexei Navalnîi, nominalizat pentru Premiul Saharov privind libertatea de gândire, acordat de Parlamentul European - Focus Prima TV

Alexei Navalnîi, nominalizat pentru Premiul Saharov privind libertatea de gândire, acordat de Parlamentul European

En esta imagen, distribuida por un tribunal de Moscú, el líder opositor ruso Alexei Navalny, en una celda durante una vista sobre su sentencia suspendida, en Moscú, Rusia, el 2 de febrero de 2021. (Corte de la Ciudad de Moscú vía AP)

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost nominalizat luni pentru Premiul Saharov privind libertatea de gândire, acordat de Parlamentul European, în contextul în care aleşii europeni doresc să menţină atenţia publică asupra mişcării prodemocraţie care a fost interzisă în Rusia, a relatat luni Reuters.

În vârstă de 45 de ani, Navalnîi execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare în Rusia pentru încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată, acuzaţii respinse de către disidentul rus.

Uniunea Europeană a impus sancţiuni asupra unor oficialităţi ruse în legătură cu otrăvirea şi întemniţarea lui Alexei Navalnîi. Moscova respinge însă toate acuzaţiile Occidentului şi susţine că UE se amestecă în problemele sale interne.

„Este esenţial ca noi, în Parlamentul European, să ne confirmăm sprijinul constant pentru Navalnîi şi să subliniem că starea sa este responsabilitatea preşedintelui (rus Vladimir) Putin”, a declarat eurodeputatul olandez Peter van Dalen.

Total
0
Shares
Total
0
Share