Alexei Navalnîi s-a certat în închisoare cu o jurnalistă. Cine este Maria Butina și de ce a venit să-l viziteze – Focus Prima TV

Alexei Navalnîi s-a certat în închisoare cu o jurnalistă. Cine este Maria Butina și de ce a venit să-l viziteze

Alexei Navalnîi a fost vizitat la închisoare de o echipă a televiziunii de casă a Kremlinului, Russia Today, în frunte cu jurnalista Maria Butina. Aceasta din urmă este celebră după ce a fost condamnată pentru spionaj în SUA, în 2018, fiind eliberată un an mai târziu. Întoarsă acasă, ea s-a înrolat în mașina de propagandă a regimului lui Vladimir Putin.

Acesta ar fi fost și scopul pentru care Maria Butina i-a făcut o vizită în închisoare lui Alexei Navalnîi. Ea a vrut să arate că, de fapt, condițiile de detenție ale lui Alexei Navalnîi la colonia penitenciară IK-2 sunt foarte bune, iar disidentul minte atunci când se plânge de ele. Maria Butina susține că locul unde este închis Navalnîi seamănă mai degrabă cu o „tabără de cercetași” decât cu o închisoare.

Între cei doi ar fi existat și un schimb dur de replici. Maria Butina i-ar fi spus că închisoarea are cele mai bune condiții din Rusia, la care Navalnîi i-ar fi strigat că este „sluga hoților de la putere” și o profitoare. Discuția a fost relatată pe contul de Twitter al lui Navalnîi, care este administrat de echipa sa de comunicare. Este publicată și o fotografie în care Maria Butina pare furioasă, iar echipa de comunicare se întreabă dacă jurnalista va fi sancționată pentru că nu poartă mască, deși este obligatorie.

Total
0
Shares
Total
0
Share