Alimentarea cu oxigen, întreruptă la Târgu Cărbunești - Focus Prima TV

Alimentarea cu oxigen, întreruptă la Târgu Cărbunești

Trei persoane din secția de pe secțai de ATI au murit la spitalul din Târgu-Cărbunești, după ce alimentarea cu oxigen s-a întrerupt. Doi pacienți au murit pe loc, iar cel de-al treilea, o femeie de 79 de ani, la Spitalul din Târgu Jiu, acolo unde fusese transferată după incidentul grav. Din cauza numărului mare de pacienți aflați în pericol, s-a
activat Planul Roșu de Intervenție. În unitatea medicală gorjeană erau 150 de bolnavi Covid, dintre care 90 aveau
nevoie de oxigen. Unii dintre aceștia au fost ventilați manual, iar alții au fost trecuți pe tuburi de oxigen în ambulanțe. Problema a fost remediată, între timp, de firma de mentenanță, iar instalația de oxigen funcționează. Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Alimentarea cu oxigen a spitalului din Târgu Cărbunești s-a întrerupt în jurul orei 06.30, moment în care doi dintre
pacienți, o femeie în vârstă de 70 de ani și alta de 52, au decedat. Prefectul de Gorj susține, însă, că acestea au murit pentru că erau în stare gravă și nu din cauza incidentului. Când instalația de oxigen a căzut, managerul unității medicale avea pregătite câteva butelii de oxigen, nu foarte multe însă, și a sunat imediat la DSU pentru a primi ajutor. Sau primit peste 60 atât de la DSU, cât și de la ambulanța Târgu Jiu. Între timp, pacienții erau ventilați manual sau în ambulanțe.

Managerul spune că stocatorul de oxigen, care s-a oprit, avea 10 ani de când fusese montat și nu știe să fi fost
probleme până acum. El nu exclude, totuși, pierderile de oxigen. Surse medicale susțin că instalația funcționa, dar nu a fost alimentată, dar Ministrul Sănătății nu poate să confirme acest lucru.

Spitalul din Târgu Cărbunești are doar senzori de fum, nu și de oxigen, mai spune managerul Constantin Târziu.

Total
0
Shares
Total
0
Share