Alternative la miel pe masa de Paște - Focus Prima TV

Alternative la miel pe masa de Paște

Cum carnea de miel nu e pe gustul sau pentru buzunarul tuturor, mulți au cautat o variantă pentru masa de Paște. Iedul a fost cea mai la îndemână optiune. Alternativele pentru gurmanzi au fost friptura de prepeliță sau cea de struț. Producătorii de carne și vânzătorii s-au adaptat rapid cererii și au livrat în această perioadă direct la ușa clientului.

Ioana Presecan are peste 600 de prepelite, în ferma ei din Cluj. A deschis crescătoria chiar înainte de pandemie, iar primii clienți au fost prietenii familiei.

Între timp, și-a extins afacerea și prin intermediul promovării în online. Chiar înainte de Paște, vânzările lor au crescut simțitor.

Un județ mai încolo, în Alba, la o fermă sunt crescuți struți. Și carnea acestor păsări este printre cele mai sănătoase. Conține puțin colesterol. În schimb, este fragedă și bogată în fier și omega.

Un kilogram de file de struț costă 140 de lei, iar aceeași cantitate de carne pregătită pentru șnițel e 100 de lei. Chiar dacă prețurile nu sunt tocmai mici, cumpărători nu lipsesc. La mare căutare sunt și ouăle. Unul singur costă o sută de lei. Însă chiar și adunatul lor este o adevărată aventură pentru crescători.

Unii dintre cei care au renunțat la carnea de miel s-au reorientat spre cea de ied

Pe piață, kilogramul de carne de ied se vinde și cu 30 de lei. E mai ieftin decât cel de miel, al cărui preț pornește de 35 de lei per kilogram.

Bucătarii spun că iedul este mai ușor de pregătit.

Total
0
Shares
Total
0
Share