Am trăit ca să mâncăm - Focus Prima TV

Am trăit ca să mâncăm

Pandemia ne-a schimbat mult stilul de viață și obiceiurile. Socializăm diferit, ne îmbrăcăm diferit și mâncăm diferit. Deși mulți ar spune că mai mult timp petrecut acasă, înseamnă mai mult timp pentru gătit, studiile ne arată contrariul. În 2020 românii au comandat mai multă mâncare iar topul preferințelor este condus detașat de pizza și burgeri. Nutriționiștii spun că sedentarismul combinat cu mâncarea nesănătoasă înseamnă doar kilograme în plus ci și boli grave.

Asta au mâncat cel mai des românii în pandemie. Nu făcut în casă, ci comandat. Și asta pentru că în ultimul an în care am stat mai mult în casă, numărul comenzilor online a explodat.

Această preferință pentru mâncarea nesănătoasă are mai multe explicații. Fie lipsa de timp, fie preturile mai reduse fie gustul.

Nutriționiștii spun, însă, că gustul sau rapiditatea preparării nu ar trebui să fie criteriile după care ne alegem mâncarea. Ci, mai degrabă, ingredientele.

Diferența dintre o persoană care însă, a stat în casă dar a evitat pe cât posibil junk food-ul nu se vede doar în lipsa kilogramelor în plus.

Studiul care s-a concentrat pe obiceiurile alimentare din 2020 arată că trei sferturi dintre români și-au comandat acasă prânzul.

Total
0
Shares
Total
0
Share