Ambasada SUA în Afganistan le cere cetățenilor americani să părăsească împrejurimile aeroportului din Kabul - Focus Prima TV

Ambasada SUA în Afganistan le cere cetățenilor americani să părăsească împrejurimile aeroportului din Kabul

Ambasada Statelor Unite la Kabul le-a cerut vineri cetăţenilor americani, într-o alertă de securitate, să părăsească imediat împrejurimile aeroportului, la o zi după un atac care a făcut cel puţin 85 de morţi, relatează AFP.

“Cetăţenii americani care se află în acest moment la Abbey Gate, East Gate, North Gate sau New Ministry of Interior Gate trebuie să plece imediat”, a precizat ambasada pe site-ul său, fără a oferi mai multe detalii.

Cu o zi înainte de atentatul de joi a fost emisă o alertă similară.

“Din cauza ameninţărilor pentru securitatea aeroportului din Kabul, continuăm să le recomandăm cetăţenilor americani să evite să se deplaseze la aeroport şi să evite porţile aeroportului”, a reamintit ambasada.

Anterior vineri, purtătorul de cuvânt al armatei americane, John Kirby, a afirmat că misiunea de evacuare de pe aeroportul din Kabul este în continuare supusă unor “ameninţări precise şi credibile”.

Această alertă de securitate a fost emisă la o zi după atacul revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, care a făcut cel puţin 85 de morţi, dintre care 13 soldaţi americani.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a spus că un alt atac este “probabil”, citând experţi în securitate.

Următoarea zile vor fi “cea mai periculoasă perioadă de până acum”, a adăugat ea.

Evacuările continuă de pe aeroportul din Kabul, cu câteva zile înainte de data-limită de 31 august prevăzută pentru retragerea soldaţilor americani din Afganistan, după 20 de ani de război.

Mii de persoane sunt încă refugiate în incinta aeroportului şi aşteaptă să se urce într-un avion, potrivit generalului Hank Taylor, care a dat asigurări că evacuările se vor desfăşura “până în ultimul moment”.

Până acum au fost evacuaţi peste 100.000 de străini şi afgani.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share