Ambasadorul Myanmar la Londra a petrecut noaptea în maşină, după ce nu i-a mai fost permis accesul în reşedinţă – Focus Prima TV

Ambasadorul Myanmar la Londra a petrecut noaptea în maşină, după ce nu i-a mai fost permis accesul în reşedinţă

News.ro

Kyaw Zwar Minn a declarat că ataşatul militar al Myanmarului le-a cerut, miercuri noapte, angajaţilor să părăsească imobilul şi i-a spus că nu mai este reprezentantul ţării.

Armata a preluat puterea în Myanmar pe 1 februarie, fapt care a stârnit un proteste devenite violente. Mai mult de 500 de oameni, inclusiv câteva zeci de copii, au fost ucişi în manifestaţii. Oamenii cer eliberarea şi revenirea la putere a liderului de facto Aung San Suu Kyi. 

În luna martie, şi Kyaw Zwar Minn a cerut ca Aung San Suu Kyi să fie eliberată. El a declarat atunci pentru BBC că ţara sa este „divizată” şi că există riscul unui război civil. Diplomatul a susţinut că remarcile sale nu reprezintă „trădarea ţării”, adăugând că se află „într-o zonă de mijloc”.

Kyaw Zwar Minn a descris evenimentele de miercuri drept „un fel de lovitură de stat în mijlocul Londrei”, citează Reuters. „Am fost încuiat pe dinafară… Acest tip de lovitură de stat nu va avea loc”.

Total
0
Shares
Total
0
Share