Amenințările nucleare, luate în serios de Statele Unite - Focus Prima TV

Amenințările nucleare, luate în serios de Statele Unite

Peste 500 kilometri pătrați din Ucraina au fost reduceriți de forțele ucrainene de la 1 octombrie, a anunțat Volodimir Zelenski. Rușii continuă să lanseze și ei atacuri în zonele în care încă mai dețin controlul. Cele mai recente atacuri au avut loc în Zaporjie și Nikopol dar și în Herson.

În timp ce Zelenski anunță un avans pe front al ucrainenilor fără precedent, rușii au lovit cu rachetă un autobuz cu civili. Cel puțin cinci oameni au murit și trei au fost răniți. În Zaporojie, rușii au folosit drone kamikaze pentru prima oară de la inceputul invaziei. Noi atacuri rusești au avut loc și în Nikopol, aflat în regiunea Dnipro.

Într-un interviu acordat Institului Lowe din Australia, Zelenski a vorbit despre amenințarea nucleară. Liderul Ucrainei a spus că Putin nu ar fi capabil să își salevze viața dacă o asemenea lovitură ar avea loc. Președintele SUA, Joe Biden a transmis un nou mesaj în cre a spus că ia în serios ameninățările lui Putin.

Un alt pericol nuclear îl reprezintă siguranța fragilă a centralei de la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa. Pentru a discuta depre prevenirea unei catastrofe, Zelenski s-a întâlnit aseara cu directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică.

După discuția cu Zelenski, șeful Agenției Internaționale pentru Energie, Rafael Grossi, a vorbit despre condițiile inumane în care lucrează angajații centralei. Muncitorii nu știu cine deține centrala nucleară, iar ocupanții ruși fac presiuni asupra anagjaților să își facă pașapoarte rusești și să semneze contracte de muncă cu Rosatom, agenția nucleară rusă.

Total
0
Shares
Total
0
Share