Amenzi de 300.000 de lei, pentru depozitarea ilegală de deşeuri pe domeniul public – Focus Prima TV

Amenzi de 300.000 de lei, pentru depozitarea ilegală de deşeuri pe domeniul public

Primăria Sectorului 1 transmite că în ianuarie şi februarie au fost aplicate amenzi de 300.000 de lei pentru depozitarea ilegală de deşeuri pe domeniul public.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de autoritatea locală, au fost intensificate controalele în zonele cu potenţial crescut de abandonare/depozitare a deşeurilor pe domeniul public şi privat.

Poliţiştii locali de la Biroul Protecţia Mediului au verificat modul de organizare a şantierelor de construcţii în ceea ce priveşte respectarea condiţiilor de ridicare, transport şi depozitare a deşeurilor menajere/industriale şi asigurarea salubrizării străzilor, a căilor de acces şi a zonelor verzi, precizează sursa citată.

În urma verificărilor, numai în primele două luni ale acestui an au fost aplicate 166 de sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice sau juridice care nu respectau prevederile legale privind protecţia mediului, în valoare totală de 300.000 de lei.

Este vorba, în principal, de sancţiuni pentru depozitarea/abandonarea deşeurilor de orice tip pe domeniul public, pentru neigienizarea terenurilor, pentru nesalubrizarea carosabilului în perimetrul şantierelor etc.

Spre comparaţie, arată reprezentanţii Primăriei, în primele două luni ale anului trecut, pentru încălcarea prevederilor legale privind protecţia mediului, poliţiştii locali au aplicat 104 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 199.480 de lei.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share