Amenzi mari în UK pentru încălcarea carantinei – Focus Prima TV

Amenzi mari în UK pentru încălcarea carantinei

Spania este țara cea mai afectată în Europa din cauza Covid- 19, cu peste 3 milioane de infectări. Ieri au fost 766 de decese din cauza noului coronavirus – cel mai grav bilanț din primăvara anului trecut.
Asta în timp ce Franța a prelungit starea de alertă sanitară până la 1 iunie, iar Marea Britanie a anunțat amenzi mari pentru cei ce încalcă regulile de testare și de carantină. Prințul Charles și soția sa, Camilla, s-au vaccinat astăzi, la o lună după ce și regina a fost imunizată. Pe de altă parte, o călugăriță care împlinește mâine 117 ani, s-a vindecat de Covid.

Spania este pe locul doi în Uniunea Europeană, după Franța, la număr de infectări, cu trei milioane cinci mii 487 de cazuri. Dar presa sugerează că numărul ar putea fi mai mare pentru că nu toate cazurile au fost înregistrate, în special asimptomaticii. Astfel, s-ar putea ca 9 milioane de spanioli să fi fost infectați cu Covid 19, scrie publicația El Pais. Marea Britanie, cea mai afectată țară din Europa, a anunțat măsuri mai dure pentru a combate răspândirea Covid 19.

Pasagerii care sosesc din cele 33 de țări sub cod roșu, între care Brazilia și Africa de Sud, și care încearcă să evite carantina, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani și amenzi substanțiale. Mai mult, britanicii care sosesc din acele țări sub cod roșu sunt obligați să plătească propria carantinare în hotel 1750 de lire sterline și să stea cel puțin 10 zile într-un hotel desemnat de guvern. Cei care nu fac testul obligatoriu pot fi amendați cu cel puțin o mie de lire sterline. Germania intenționează să prelungească restricțiile menite să oprească răspândirea coronavirusului până la 14 martie. Numărul de infectări este în declin dar tot s-au înregistrat peste 5.700 de noi cazuri și 674 de decese. Premierul Greciei a anunțat o carantină totală în zona capitalei Atena, pentru a preveni o criză sanitară.

Grecia a avut marți 1526 de infectări, aproape de două ori mai multe decât luni, dintre care jumătate în regiunea Atenei. Pe de altă parte, statul Chile a reușit să vaccineze un milion de persoane în doar șase zile. Vaccinurile au ajuns până și pe Insula Paștelui, cel mai izolat loc de pe pământ, cunoscut pentru statuile uriașe de piatră.

În India, autoritățile intenționează să utilizeze câini special antrenați pentru a detecta persoanele infectate cu Covid-19. Pentru această operațiune sunt folosiți câini din rasa cocker spaniol sau labrador. Pe de altă partea, cea mai în vârstă persoană din Europa, o călugăriță de 117 ani, a fost declarată vindecată de Covid 19, după ce luna trecută fusese testată pozitiv. Sora Andree, din Franța, locuiește într-un cămin de bătrâni din Toulon.

Total
0
Shares
Total
0
Share