Amenzi neconstituționale în stare de urgență – Focus Prima TV

Amenzi neconstituționale în stare de urgență

Peste 300 de mii de români au primit amenzi în valoare de 120 de milioane de euro în starea de urgență și abia acum sunt anulate în instanță, după mai bine de opt luni. Atenţie însă! Cei care nu le-au contestat, să se aştepte acum la executări silite!

Pe timpul stării de urgență, polițiștii au dat amenzi pe bandă rulantă. Chiar atunci, Ministrul de Interne spunea că sunt mulți cei care abuzează și dau sancțiuni nejustificate. Până în luna mai au fost amendați peste 300 de mii de români, iar suma totală depășete 120 de milioane de euro. Pe data de 6 mai Curtea Consituțională a României a admis sesizare pe care Avocatul Poporului a făcut-o cu privire la neconstituționalitatea amenzilor. Însă, abia acum..după opt luni, oamenii vor fi despăgubiți.

Însă, vor primi banii înapoi doar oamenii care au depus contestații în perioada 15 mai-2 iunie. Cei care nu au apucat să se încadreze în acest termen…vor fi nevoiți să plătească.

Curtea Constituțională a decis că legea în care erau prevăzute faptele sancționate nu era clară și nu se înțelegea exact ce și cum se sancționează.

Total
0
Shares
Total
0
Share