Amenzi pentru furnizorii de energie - Focus Prima TV

Amenzi pentru furnizorii de energie

15 milioane de lei! Cu atât au fost sancționați mai mulți furnizori de energie din România! Aceștia au manipulat piața în ultimii ani! Klaus Iohannis susține că executivul va ţine preţurile la un nivel pe care populaţia să-l poată suporta.

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie a dat amenzi de 14,9 milioane de lei pe piața de energie și gaze în ultimii trei ani. Facturile uriașe la energie i-a făcut și pe comisarii ANPC să înceapă controale la furnizorii de energie. Aceștia verifică modul de calculare a facturilor emise în ultima perioadă. Reprezentanții din ministerul Energiei dau vina pe furnizori.

Ministrul Energiei însă le dă variante românilor. ,,Au alternativa unei companii, unde nu e plafonat consumul. Există Hidtroelectrica. Există aceasta alternativă“, a declarar Virgil Popescu.

Însă Hridroelectrica a ajuns să fie suprasolicitată de cereri. Compania de energie a ajuns să primească câte 5.000 de cereri pe zi de la consumatorii casnici, asta pentru că are cel mai mic preț de pe piață… 0,25 lei/ kWh.

La începutul ședinței de Guvern de astăzi, premierul Ciucă a promis că executivul va lua măsuri prin care să sprijine populația să depășească iarna. Iar ANRE anunță că vor continua controalele la furnizorii de energie.

Total
1
Shares
Total
1
Share