Amenzi pentru medicul de gardă și asistentă – Focus Prima TV

Amenzi pentru medicul de gardă și asistentă

Medicul de gardă de la spitalul din Corabia unde un bătrân a stat pe hol ore în șir fără să primească ajutor, a primit o amendă de 6 mii de lei. Și asta după ce Ministrul Sănătății a trimis o echipă de control a DSP la spital pentru a face verificări. Asistenta medicală a fost de asemenea amendată, iar unitatea sanitară a primit un avertisment. Instituția poate primi și alte sancțiuni pentru că acest caz va fi discutat într-o
comisie de etică.

După ce imaginile cu un bătrân care agoniza pe holul spitalului din Corabia au împânzit rețelele sociale, ministrul sănătății a trimis o echipă de control la unitatea medicală pentru verificări. În urma acestora a fost dată o amendă medicului de gardă de 6.000 de lei pentru refuzul acordării asistenței medicale unui pacient. 3000 de lei amendă a primit și asistenta medicală, pentru nerespectarea protocoalelor de lucru. Spitalul a primit și un avertisment, iar protocoalele de lucru pentru personalul vor fi refăcute.
Imaginile au fost filmate vinerea trecută de către o tânără care se afla în vizită la un pacient în spitalul din Corabia.

Pe de altă parte, managerul spitalului spune că bătrânul este un pacient mai vechi al spitalului și că ar fi refuzat de mai multe ori în trecut să fie îngrijit. În timpul în care a avut loc scena în care bărbatul era pe jos, asistentele ar fi îngrijit alți pacienți în camera de gardă.

Mai mult, managerul spune că în urma consultațiilor făcute, reiese că bărbatul nu ar fi suferit un accident vascular. Bătrânul are doi copii, însă îl vizitează foarte rar, spun vecinii care au auzit ce s-a întâmplat. Cei care îl cunosc și îl ajută din când în când cu mâncare, sunt revoltați de imaginile care au apărut în spațiul public.

Bătrânul a stat ore în șir în genunchi pe holul spitalului în timp ce se ruga de medici să fie consultat.

Total
0
Shares
Total
0
Share