Americanii ne avertizează – Criza alimentelor s-ar putea amplifica în perioada următoare - Focus Prima TV

Americanii ne avertizează – Criza alimentelor s-ar putea amplifica în perioada următoare

Războiul din Ucraina ar putea avea consecințe devastatoare în ceea ce privește aprovizionarea cu alimente a populației din toată lumea. După ce prețurile au crescut deja semnificativ din cauza pandemiei, secetelor, incendiilor și inundațiilor din ultimii ani, războiul din Ucraina ar putea genera o adevărată criză globală.

O mare parte a grâului, porumbului și orzului din lume este acum blocată în Ucraina și în Rusia din cauza războiului, în timp ce o parte și mai mare a îngrășămintelor la nivel mondial se află în Rusia și în Belarus, cu posibilități reduse de export, se arată într-o analiză a publicației New York Times, preluată de Biziday.

În aceste condiții, specialiștii și ONG-urile din domeniu avertizează că problema foametei globale s-ar putea intensifica în următoarea perioadă.

Fermele din Ucraina sunt pe cale să rateze sezonul critic de plantare și recoltare, instalațiile europene de îngrășăminte reduc semnificat producția din cauza prețurilor ridicate la energie, iar fermierii din țările Americii de Sud reduc livrările de îngrășământ, pe fondul temerilor cu privire la dimensiunea următoarelor recolte. 

Total
0
Shares
Total
0
Share