Americanii se așteptau la revolte - Focus Prima TV

Americanii se așteptau la revolte

Un atac asupra democrației și un Donald Trump impulsiv în ceI 4 ani de mandat si confuz la final.. Asta este percepția în toată lumea după asaltul de la Capitoliu. Era de așteptat însă, spun specialiștii, mai ales că Donald Trump a spus clar că nu știe să piardă. În contextul celor întâmplate aseară sunt foarte mulți cei care se tem pentru viața lor în perioada care urmează! Printre ei sunt şi români.

Este mărturia unei românce care s-a stabilit în America în urmă cu 10 ani. Imaginea democrației de acolo a făcut-o să ia această decizie. Acum însă spune că nu ar mai face același lucru.

Asaltul de la Capitoliu va rămâne o pată extrem de mare asupra democrației. Românii compară totul cu mineriada din 1990, considerată cea mai sângeroasă din istoria postdecembristă a României.

Americanii erau însă pregătiți pentru astfel de revolte.

Asaltul, pornit în urma apelului făcut de donald trump, nu ar fi avut nicio consecință pentru președintele încă în funcție, iar el știa deja acest lucru.

Acțiunile lui Trump au fost intens criticate de toată lumea. Există însă și lideri care îl susțin, cum ar fi președintele Braziliei.

Cel mai câștigat a ieșit vicepreședintele Mike Pence, care a refuzat să îl apere pe Trump. De altfel, reluarea activității Congresului a fost considerat totuși un lucru pozitiv pentru democrația americană. Capitoliul a mai fost atacat în urmă cu 200 de ani, însă de armata britanică.

Experții spun că Donald Trump se va liniști și va încerca să își ducă mandatul la bun sfârșit în pace. Cu toate astea, cariera sa politică este compromisă, la fel și viitorul său în partidul Republican.

Total
0
Shares
Total
0
Share