Amsterdamul, un uriaș patinoar – Focus Prima TV

Amsterdamul, un uriaș patinoar

După mai multe zile de temperaturi sub zero grade Celsius, în Amsterdam a avut loc un fenomen rar. Canalele ce străbat orașul au înghețat transformându-se în cele mai mari piste pentru patinaj în aer liber. Locuitorii capitalei olandeze nu au stat pe gânduri și și-au redescoperit pasiunea pentru sporturile de iarnă. Așa că incidentele nu au întârziat să apară.

Ecluzele care reglează debitul miilor de canale care străbat Amsterdamul au fost închise de autorități. Măsura a transformat în luciul de apă într-un uriaș pationoar. Mii de oameni au ieșit pentru a practica sporturi de iarnă chiar în fața propriilor locuințe. Experiența nu a fost, însă, una fericită pentru toată lumea. Un grup de patinatori s-a prăbușit în apele înghețate. Oamenii aflați în apropiere le-au sărit imediat în ajutor.

O experiență similară a trăit-o și un alt temerar. Îmbrăcat sumar, un tânăr a încercat să-și etaleze măiestria în patinaj artistic. A ajuns însă direct în apele înghețate ale unui canal.

Din fericire, bărbatul s-a ales doar câteva răni minore.

În ciuda apelului autorităților, olandezii nu au ținut cont de regulile instituite în pandemie. Mii de oameni s-au strâns pentru a patina fără distanțare fizică sau măști de protecție.

Total
0
Shares
Total
0
Share