ANAF începe conectarea caselor de marcat: Marile companii vor fi conectate la ANAF până la 30 iunie, iar ale celor mijlocii și mici până la 30 noiembrie – Focus Prima TV

ANAF începe conectarea caselor de marcat: Marile companii vor fi conectate la ANAF până la 30 iunie, iar ale celor mijlocii și mici până la 30 noiembrie

ANAF a pregătit un proiect de ordin privind conectarea caselor de marcat la la sistemul informatic de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale operat de agenție. Astfel, aparatele fiscale ale operatorilor economici încadrați în categoria marilor contribuabili vor fi conectate online cu ANAF până la 30 iunie, iar cele ale firmelor din categoriile mijlocii și mici, până la 30 noiembrie. În prezent, sancțiunile pentru neconectarea caselor de marcat sunt suspendate, întrucât autoritățile nu reușiseră încă să pregătească sistemul online de preluare a datelor. 

Centrul Național pentru Informații Financiare, structură din subordinea Ministerului Finanțelor care a elaborat soluția tehnică necesară implementării procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al ANAF, a informat acum ANAF că aplicația de preluare a datelor va fi funcțională la 31 martie.

Astfel, proiectul de ordin de președinte prevede conectarea pe categorii de contribuabili, începând cu data de 31 martie 2021, cu respectarea următoarelor termene:

Total
0
Shares
Total
0
Share