Analiştii CFA România estimează că impactul economic al coronavirusului se va resimţi până în trimestrul II al anului 2022. România ar putea adopta euro în opt ani – Focus Prima TV

Analiştii CFA România estimează că impactul economic al coronavirusului se va resimţi până în trimestrul II al anului 2022. România ar putea adopta euro în opt ani

Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA Romania a rămas constant comparativ cu luna anterioară, la valoarea de 55,7 puncte, iar analiştii estimează că impactul economic al coronavirusului se va resimţi până în trimestrul II al anului 2022. 

“Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA Romania a rămas constant comparativ cu luna anterioară la valoarea de 55,7 puncte, (faţă de aceeaşi lună a anului precedent, indicatorul a crescut cu 7,2 puncte). Evoluţia celor două componente ale acestuia a fost divergentă. Astfel, indicatorul condiţiilor curente a crescut cu 3,5 puncte faţă de luna anterioară la valoarea de 38,3, în timp ce indicatorul anticipaţiilor a scăzut cu 1,7 puncte, la valoarea de 64,4”, arată asociaţia.

Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (martie 2022/martie 2021) a înregistrat o valoare medie de 3,29%. În ceea ce priveste cursul de schimb euro/leu, peste 87% dintre participanţii la sondaj anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfe,l valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9182, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este 4,9708 lei pentru un euro.

69% dintre participanţii la sondaj anticipează majorarea ratei inflaţiei.

Total
9
Shares
Total
9
Share