Anca Dragu va fi demisă din funcție. Florin Cîțu urmează să fie votat președinte al Senatului. USR va contesta decizia la CCR - Focus Prima TV

Anca Dragu va fi demisă din funcție. Florin Cîțu urmează să fie votat președinte al Senatului. USR va contesta decizia la CCR

PNL, PSD și UDMR au cerut revocarea din funcție a președintei Senatului, Anca Dragu, membră USR, motivând că s-a schimbat majoritatea parlamentară. Funcția ar urma să fie preluată de premierul interimar Florin Cîțu, șeful PNL. USR a anunțat însă că va contesta acest lucru la Curtea Constituțională.

Senatorul liberal Alina Gorghiu a spus că că există decizii CCR care ar permite schimbarea Ancăi Dragu. Ea a invocat două articole din Constituție, Regulamentul Senatului și o decizie a CCR.

„Este un punct care ține de realitatea politică la acest moment. Nu este o sancțiune pentru Anca Dragu, este o chestiune firească de normalitate atunci când se schimbă majoritatea, când se schimbă configurația politică”, a spus Gorghiu.
Solicitarea de revocare din funcție a Ancăi Dragu a fost depusă de PNL, PSD și UDMR și va fi supusă la votul plenului, care va avea loc la ora 12.00.

Tot azi ar trebui să aibă loc votul pentru noul președinte al Senatului, care ar urma să fie Florin Cîțu, care a pierdut mandatul de premier.

Pe de altă parte, USR spune că revocarea Ancăi Dragu e „neconstituțională”.

„USR va lupta pentru a împiedica abuzul deosebit de grav pe care noua majoritate parlamentară PSD-PNL-UDMR îl orchestrează la Senat în scopul revocării neconstituționale a președintei Anca Dragu”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Total
0
Shares
Total
0
Share