Anchetă de amploare în Grecia după un scandal de violuri în serie asupra unor minori. Guvernul de la Atena, sub presiune – Focus Prima TV

Anchetă de amploare în Grecia după un scandal de violuri în serie asupra unor minori. Guvernul de la Atena, sub presiune

Grecia se află în mijlocul unui scandal de proporții după ce în ultimele săptămâni au fost denunțate violuri în serie asupra unor minori. Ancheta judiciară declanșată după arestarea fostului director artistic al Teatrului naţional grec, Dimitris Lignadis, urmărit pentru viol, pune presiune pe Guvernul de la Atena și stârnește indignare în rândul cetățenilor greci, relatează AFP, citată de Agerpres.

Sindicatul actorilor greci (SEI) a anunţat că a primit în ultimele săptămâni sute de denunţuri vizându-l pe Dimitris Lignadis, un regizor şi actor renumit, precum şi alte personalităţi ale teatrului, acuzate de viol.

Luni, Spyros Bibilas, preşedintele SEI, a depus la parchetul din Atena elemente ale acestui dosar în urma deschiderii unei anchete judiciare asupra acestor alegaţii, potrivit unei surse judiciare.

De asemenea, parchetul din Atena a dispus luni şi o anchetă asupra articolelor publicate în media care evocă violenţe sexuale asupra unor migranţi minori neînsoţiţi, care ar fi urmat cursuri de teatru cu Dimitris Lignadis.

Total
0
Shares
Total
0
Share