Anchetă în cazul unui elev de 13 ani care l-a rănit pe un coleg cu cuţitul - Focus Prima TV

Anchetă în cazul unui elev de 13 ani care l-a rănit pe un coleg cu cuţitul

Poliţiştii din Argeş efectuează cercetări în cazul unui elev de 13 ani, de la o şcoală din comuna Bascov, care l-a rănit pe un coleg cu cuţitul.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, incidentul s-a produs în seara zilei precedente, pe terenul de sport al unităţii de învăţământ.

“În ziua de 6 iunie, în jurul orei 18,00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au fost sesizaţi direct, de către reprezentantul unei şcoli gimnaziale din localitatea Bascov, despre faptul că, pe terenul de sport al şcolii, doi minori ar fi avut o stare conflictuală, în urma căreia unul dintre ei l-ar fi tăiat pe celălalt, cu un obiect tăietor-înţepător, la picior. Imediat, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov, care au constatat că cele sesizate se confirmă, minorul agresat, în vârstă de 14 ani, fiind găsit în stare de conştienţă, cu o plagă la nivelul piciorului stâng”, se arată în comunicat.

Elevul rănit a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la spital, iar cel care ar fi comis agresiunea a fost condus, în prezenţa aparţinătorilor săi, la audieri. De asemenea, au fost sesizaţi reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

“În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că (…), în timp ce se aflau pe terenul de sport al unităţii de învăţământ, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, între cei doi ar fi izbucnit un conflict, în urma căruia minorul de 13 ani l-ar fi tăiat pe minorul de 14 ani cu un obiect tăietor-înţepător, la picior. Ulterior, minorul de 13 ani a fost imobilizat, până la sosirea poliţiştilor, de către agentul de pază al unităţii de învăţământ”, precizează IPJ Argeş.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, Compartimentului Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au efectuat, în repetate rânduri, activităţi informativ-preventive pentru prevenirea delicvenţei juvenile la unitatea de învăţământ în cauză, inclusiv la clasa unde este înscris suspectul. De asemenea, în urma informărilor emise de poliţişti, minorul de 13 ani a urmat un program de consiliere în cursul anului şcolar 2021-2022.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share