Anchetă la Spitalul Judeţean după ce un copil de patru ani a decedat în timpul unei intervenţii chirurgicale - Focus Prima TV

Anchetă la Spitalul Judeţean după ce un copil de patru ani a decedat în timpul unei intervenţii chirurgicale

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) “Sf. Pantelimon” Focşani a demarat o anchetă internă după ce un copil de patru ani a făcut stop cardiac în sala de operaţie şi, în ciuda faptului că medicii au încercat să îl resusciteze aproape trei ore, a decedat, au informat, luni, reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit medicilor, copilul a fost operat miercuri dimineaţă pentru o hernie inghinală şi externat după 24 de ore cu stare generală bună, dar s-a prezentat în urgenţă la câteva ore după externare, iar vineri a decedat în timpul unei noi intervenţii chirurgicale.

“Copilaşul a fost diagnosticat cu hernie inghinală dreaptă. Intervenţia a fost una programată. (…) Miercuri a fost operat de hernie inghinală, a doua zi a fost externat în stare generală foarte bună. Avea doar un discret edem la nivelul canalului inghinal, edem care apare foarte frecvent după această operaţie. I s-au făcut recomandările necesare. Le-am transmis părinţilor dacă apare vreo problemă ulterioară să mă sune în orice moment. Joi seara, la ora 20,15, m-au sunat (…) mi-au zis că în continuare copilul are dureri abdominale şi ce să facă. Le-am spus să ia un Nurofen şi dacă nu trece durerea, să se prezinte la Unitatea de Primiri Urgenţe. Dacă copilul va fi mai bine, să vină a doua zi la 8,30, în policlinică, să-l revăd şi eu, să ne asigurăm că totul este bine. Următorul contact a fost cu asistentul de la UPU, în aceeaşi seară, la interval de două ore, când abia ajunsesem acasă. Mi-a spus că s-a reîntors copilaşul, că are dureri abdominale. I-am făcut toate recomandările necesare, i-am spus să îl interneze, ce analize să îi facă, ce tratament să îi administreze şi aşa mai departe. A doua zi dimineaţă l-am văzut la ora 9,00. Avea o tumefacţie mai mărită în zona inghinală, o echimoză”, a declarat doctorul Ludmila Munteanu, medic primar chirurgie pediatrică.

Pentru că medicii au suspectat o hemoragie, copilul a fost dus de urgenţă în sala de operaţie, unde aceeaşi echipă medicală a procedat la o nouă intervenţie chirurgicală, care însă nu a confirmat hemoragia. Către finalul operaţiei, copilul însă a făcut un stop cardiac ireversibil.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share