Andra Day, nominalizată la Oscar, mărturiseşte că interpretarea rolului cântăreţei Billie Holiday a făcut-o ”mai curajoasă” – Focus Prima TV

Andra Day, nominalizată la Oscar, mărturiseşte că interpretarea rolului cântăreţei Billie Holiday a făcut-o ”mai curajoasă”

Cântăreaţa americană Andra Day a mărturisit, într-un interviu acordat Reuters, că interpretarea rolului legendarei cântăreţe de blues Billie Holiday a făcut-o mai curajoasă.

Artista, în vârstă de 36 de ani, este nominalizată la premiile Oscar 2021 la categoria ”cea mai bună actriţă”, graţie rolului de debut din ”The United States vs. Billie Holiday”, care analizează contribuţia cântăreţei de jazz la lupta pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare şi controversele provocate de interpretarea baladei ”Strange Fruit”.

Holiday a interpretat iniţial cântecul protestatar, care vorbeşte despre linşarea persoanelor de culoare, în 1939, la primul club de noapte din New York în care aveau acces şi persoanele de culoare, Cafe Society.

”Cred că Dumnezeu s-a folosit de acest rol, de Billie Holiday şi de spiritul ei ca să mă facă puţin mai curajoasă”, a mărturisit Day în interviul acordat Reuters.

”Încă mă mai simt puţin inadecvată câteodată şi destul de speriată ca să fac ceea ce trebuie cu orice ocazie… Am încercat să-mi fac un obicei din asta înainte de film, dar, într-un fel, m-a stimulat să realizez şi mai mult”, a adăugat artista.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share