Angajații din construcții, fără scutiri de taxe. PNRR prevede că până în 2025 vor fi eliminate facilitățile fiscale excesive - Focus Prima TV

Angajații din construcții, fără scutiri de taxe. PNRR prevede că până în 2025 vor fi eliminate facilitățile fiscale excesive

Guvernul și-a asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență că în anii următori, până în 2025 va implementa o reformă prin care vor fi reduse “stimulentele fiscale excesive”. Unul din sectoarele vizate este cel al construcțiilor. Astfel, guvernul se angajează să reducă gradual beneficiile fiscale pentru angajații acestui sector. Patronatele se plâng că, odată cu introducerea acestei reforme, angajații își vor căuta de muncă în străinătate.

Din 2018, salariaţii din construcţii beneficiază de mai multe scutiri de impozite. 

Peste 303.000 de angajați nu au mai plătit de 3 ani impozitul pe venit sau contribuția la sănătate, și nici nu au mai contribuit la Pilonul II de pensii.

Potrivit unei propuneri incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență, aceste facilități vor fi eliminate treptat până în 2025. Vestea a fost primită cu îngrijorare de reprezentanții industriei. 

Total
0
Shares
Total
0
Share