Angela Merkel l-a sunat pe Vladimir Putin pentru a-i cere să reducă numărul de trupe ruse de la granița cu Ucraina – Focus Prima TV

Angela Merkel l-a sunat pe Vladimir Putin pentru a-i cere să reducă numărul de trupe ruse de la granița cu Ucraina

Germania a cerut Rusiei să își reducă numărul de trupe din apropierea graniței cu Ucraina, după ce aceasta din urmă și-a mărit prezența militară în zonă, acest lucru iscând temeri la Kiev cu privire la un posibil război sau o escaladare a conflictului cu separatiștii din est. Angela Merkel a discutat la telefon cu Vladimir Putin despre situația din regiune.

„Cancelarul Angela Merkel a vorbit astăzi prin telefon cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Unul dintre subiecte a fost suplimentarea prezenţei militare ruse în apropiere de estul Ucrainei. Cancelarul Angela Merkel a cerut reducerea numărului militarilor, astfel încât să fie detensionată criza”, anunţă Biroul cancelarului german, într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

„Au fost abordate şi alte subiecte de politică externă, în special crizele din Siria, Libia şi Bosnia-Herţegovina. De asemenea, s-a discutat despre cazul Alexei Navalnîi”, a precizat Biroul cancelarului Germaniei.

Anterior, Kremlinul a comunicat că „preşedintele Vladimir Putin şi cancelarul Angela Merkel sunt preocupaţi de escaladarea tensiunilor”. Vladimir Putin a denunţat, în conversaţia cu Angela Merkel, „provocările” Ucrainei, care, în opinia lui, ar vrea „agravarea situaţiei pe linia de contact”.

Total
0
Shares
Total
0
Share