Angela Merkel le cere germanilor să stea acasă de Paște: „Renunţaţi la orice călătorii care nu sunt esenţiale” – Focus Prima TV

Angela Merkel le cere germanilor să stea acasă de Paște: „Renunţaţi la orice călătorii care nu sunt esenţiale”

Profimedia

Angela Merkel face apel la germani să stea acasă de Paşte şi să se întâlnească cu mai puţini oameni, pentru a ajuta la limitarea celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus. Capitala Berlin a anunţat că adunările pe timp de noapte sunt interzise începând de vineri, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

„Ar trebui să fie un Paşte liniştit, alături de cei apropiaţi vouă, cu puţine contacte. Vă îndemn să renunţaţi la orice călătorii care nu sunt esenţiale”, a transmis Angela Merkel într-un mesaj video, adăugând că acesta este singurul mijloc de a ajuta medicii şi asistentele să lupte cu virusul.

Merkel a fost acuzată că săptămâna trecută a pierdut controlul asupra crizei COVID-19 după ce a renunţat la un plan privind prelungirea vacanţei de Paşte convenit cu două zile în urmă cu guvernatorii celor 16 landuri germane.

Ea a încercat de atunci să transfere vina pentru al treilea val al pandemiei asupra premierilor de landuri, acuzându-i că nu au respectat acordurile anterioare de a reimpune restricţii dacă se înmulţesc din nou infectările.

Total
0
Shares
Total
0
Share