Animale salvate din inundații – Focus Prima TV

Animale salvate din inundații

În Australia a fost decretată stare de dezastru natural. Țara se confruntă cu cele mai grave inundații din ultimii 60 de ani. Peste 18 mii de persoane au fost evacuate din calea puhoaielor de apă, iar meteorologii nu au vești bune. Ploile vor continua și în următoarele zile. Metropola Sydney este cea mai afectată, după ce un baraj de acumulare a fost umplut peste limită. Oamenii s-au salvat singuri, însă au lăsat în urmă zeci de animale nevinovate, pradă apelor…

Echipajele de salvare australiene au avut o misiune dificilă la periferia orașului Sydney. Au salvat de la înec aproape 20 de căței care erau închiși în cuști, într-un adăpost de animale. Proprietarii locului au plecat cu câțiva căței, după ce au primit ordin de evacuare, însă în urma lor au mai rămas câteva animale nevinovate. Spre norocul lor, nivelul apei nu a urcat foarte mult, așa că salvatorii au găsit câinii în viață, dar foarte agitați.

Cățeii au fost luați cu tot cu cuști și urcați în bărcile de salvare și duși într-un loc sigur.

Și alte animale, în special cai, au fost salvate de la fermele de lângă Sydney. Din nefericire, pentru zeci de animale
salvarea a venit prea târziu și s-au înecat. Premierul statului New South Wales, cel mai populat stat al Australiei, a declarat stare de calamitate și a anunțat că sinistrații vor primi ajutoare.

Potrivit oficialilor, 10 milioane de australieni sunt în zona de avertizare meteo. Mulți și-au făcut provizii și au golit rafturile magazinelor de toate produsele alimentare.

Total
0
Shares
Total
0
Share