Antreprenori de mici

Antreprenori de mici

Au planuri măreţe la care mulţi dintre adulţi nici nu îndrăznesc să spere, şi ştiu şi cum să le transforme în
realitate. Vorbim despre doi copii care, la doar 11 ani, au lăsat deoparte jocurile vârstei şi sunt deja antreprenori. Nu ar fi reuşit însă fără ajutorul părinţilor, având în vedere că educaţie financiară nu prea se face în ţară de la vârste mici. Îi cunoaştem chiar acum pe Robert şi pe Maria.

Robert are 11 ani şi se ocupă de tabăra de vară pentru copii a părinţilor lui deja de doi ani. Ideea i-a venit de la mama sa, care l-a învăţat şi toate noţiunile financiare de care avea nevoie. Înainte de asta, Robert a mai avut un proiect: un tonomat de bomboane construit din … piese de lego.

Şi Maria este o antreprenoare tânără. Vrea să înfiinţeze o platformă în care, spune ea, cererea să se întâlnească cu
oferta. Concret, un loc în care oamenii să găseacă ajutor de la alţi oameni. Ideea de bussiness i-a venit după ce a văzut ce presupune să ai grijă de un câine, dar şi din dorinţa de a-i uşura treburile casnice mamei ei. Ca şi Robert, Maria a învăţat totul de la mama ei.

Educaţia financiară învăţată în şcoală este prea puţină şi mult prea târziu, spun specialiştii. Asta pentru că cei mici iau contact cu banii mult mai devreme, chiar de la vârstele de 5,6 ani. E important ca aceştia să ştie că banii trebuie obţinuţi printr-un efort şi să îi gestioneze responsabil.

Potrivit unui chestionar, peste 400 de părinţi din România şiau arătat interesul pentru copiii lor cu vârste între 9 şi 11 ani, de a urma un curs de antreprenoriat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt