Apicultorii români, susținuți cu fonduri europene prin intermediul GAL-urilor - Focus Prima TV

Apicultorii români, susținuți cu fonduri europene prin intermediul GAL-urilor

Susținerea apicultorilor din două zone ale țării – este colaborarea anunțată recent în Prahova de GAL Valea Someșului și GAL Colinele Prahovei. Proiectul, finanțat din bani europeni și, din fericire finalizat, contribuie la vânzarea produselor apicole.

În acest domeniu, ca în toate industriile agricole, desfacerea reprezintă o uriașă problemă.  Prin aceste Grupuri de Acțiune Locala, se facilitează un acces mai ușor către cumpărători, mai ales că produsele apicultorilor noștri sunt certificate, având garantată calitatea.

”Ne-am propus să promovăm apicultorii și producătorii din cele două GAL-uri și credem că suntem pe punctul de a ne atinge acest scop. Nu vom promova doar produsele locale, vom promova teritoriile în ansamblu. Un teritoriu înseamnă și tradiții, obiceiuri, tineri, cultură, natură, arhitectură locală, adică un tot unitar”, a subliniat Ioana Berbeanu, manager GAL Colinele Prahovei.

Proiectul – Promovare producători locali, tradiții și cultură în teritoriile GAL Colinele Prahovei si GAL Valea Someșului – are ca scop promovarea producătorilor locali, în special apicultori, din teritoriile celor două GAL-uri partenere, promovarea și menținerea tradițiilor, a obiceiurilor locale și crearea unui concept tematic pentru comunele membre GAL.

”Ideea a venit datorită complementarității activității celor două grupuri de apicultori. Dacă în Colinele Prahovei întâlnim preponderent producători de miere, în teritoriul GAL Valea Someșului întâlni preponderent producători de polen”, a explicat Ionuț Ilieș, manager GAL Valea Someșului.

Total
0
Shares
Total
0
Share