Apicultura – salvată de ploile abundente. Apicultorii au așteptări mari în privința producției - Focus Prima TV

Apicultura – salvată de ploile abundente. Apicultorii au așteptări mari în privința producției

Apicultura a fost puternic afectată de seceta pedologică din 2020, dar și de scăderea numărului de specialiști în domeniul apicol. Producătorii care au avut de suferit anul trecut, se bucură de ploile torenţiale din ultima lună, care au contribuit la creșterea calității și cantității de miere de albine produsă. Astfel, 2021 se preconizează a fi un an excelent pentru mierea de albine.

Anul 2020 a fost unul dramatic pentru apicultori, în special din cauza condiţiilor meteorologice neprielnice. În perioada în care au înflorit salcâmii, a bătut vântul şi a plouat, iar cand a fost vremea bună, pământul a fost uscat, floarea nu a avut nectar din cauza secetei, spun specialiștii din apicultură.

Un apicultor din județul Galați are 180 de familii de albine. Iulian Bobocea spune că până acum vremea a fost numai bună pentru apicultură. Ploile au fost binevenite deoarece urmează ca albinele să culeagă teiul şi floarea soarelui, care au nevoie de apă. „După ploile care au fost, trag nădejde că va fi multă miere la tei, multă miere de floarea soarelui”, spune apicultorul citat de adevarul.ro.

Total
0
Shares
Total
0
Share