APROAPE 40% DINTRE TESTE SUNT POZITIVE – Focus Prima TV

APROAPE 40% DINTRE TESTE SUNT POZITIVE

ANKARA, TURKEY – MAY 24: Doctors, wearing protective suits and face masks as a precaution against the novel coronavirus (COVID-19) pandemic, check a COVID-19 patient’s health during Eid al-Fitr at intensive care unit of Health Sciences University (SBU) Diskapi Yıldırım Beyazit Training and Research Hospital, turned into pandemic hospital, in Ankara, Turkey on May 24, 2020. Health care workers continue to work in the hospital during Eid al-Fitr away from their families. Ozge Elif Kizil / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Aproape 40% dintre testele de covid 19 prelucrate în ultimele 24 de ore, sunt pozitive. În România, virusul continuă să se răspândească şi să ucidă pentru că alte 138 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele ore din cauza infecţiei.

Bilanţul venit de la GCS, arată că de ieri până astăzi au fost înregistrate 3.826 de cazuri noi de infectare cu Covid 19.

Au fost prelucrate însă puţine teste, sub 10 mii, iar de aici rezultă rata de infectare atât de ridicată, de aproape 40%. Tot în ultimele ore au fost raportate şi 138 de decese în cazul unor pacienţi infectaţi, iar 3 dintre acestea nu aveau nicio altă problemă de sănătate.

Dintre noile infectări, cele mai multe s-au înregistrat la Bucureşti, Constanţa, Argeş şi Iaşi, Capitala fiind cap de listă cu peste 500 de cazuri de coronavirus în ultimele ore. Cel mai bine stă astăzi Satu Mare, cu o singură nouă infectare.

Vorbim acum şi despre situaţia privind rata de incidenţă. Cea mai mare este la Constanţa, de 7,49 de infectări raportate la 1.000 de locuitori şi la Ilfov. Cel maii bine la acest capitol stau judeţele Harghita şi Gorj cu sub două îmbolnăviri.

La 9 luni de la apariţia primului caz de covid în România, sunt peste 475 de mii de infectări. Dintre acestea, un procent de peste 74% sunt persoane vindecate. Bilanţul deceselor este însă îngrijorător. Sunt 11.300 de persoane care şi-au pierdut viaţa având şi infecţia cu Sars Cov 2.

În secţiile ATI de asemenea situaţia este gravă pentru că sunt peste 1.200 de pacienţi internaţi pe paturile de terapie intensivă. 

Total
0
Shares
Total
0
Share