Aproape 760.000 de români sunt pe listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID. Câți au reușit să se programeze – Focus Prima TV

Aproape 760.000 de români sunt pe listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID. Câți au reușit să se programeze

Aproape 760.000 de persoane se află în prezent înscrise pe listele de așteptare pentru programarea la vaccinarea anti-COVID-19, conform celor declarate de președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, informează Agerpres.

„Numărul de persoane care se află înscrise pe listele de aşteptare este de circa 760.000 de persoane, sunt datele de la 30 martie. Este un număr relativ constant, în condiţiile în care în această perioadă au fost notificate peste 310.000 de persoane din listele de aşteptare, din care mai mult de 70% s-au şi programat”, a declarat Gheorghiță. 

Președintele CNCAV a apreciat drept „un lucru mulțumitor” faptul că lista de așteptare pentru programarea la vaccin este „relativ constantă”.

„Pot să vă spun că circa 57% din persoanele înscrise pe lista de aşteptare fac parte din etapa a treia a campaniei de vaccinare, persoane care deservesc activităţi esenţiale circa 8,3% şi persoane din categoriile vulnerabile, aproximativ 35%”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Şeful CNCAV a făcut şi o serie de menţiuni referitoare la modalitatea de funcţionare a programării din lista de aşteptare.

Total
0
Shares
Total
0
Share