Aproximativ 55% dintre angajaţi se aşteaptă să primească o primă de Paşte de la angajator (studiu) - Focus Prima TV

Aproximativ 55% dintre angajaţi se aşteaptă să primească o primă de Paşte de la angajator (studiu)

Aproximativ 55% dintre angajaţi se aşteaptă să primească o primă de Paşte de la angajator şi aproape jumătate dintre ei speră să fie în bani, conform unui sondaj realizat de BestJobs.

Pentru un angajat din cinci, prima este esenţială pentru cumpărăturile pascale.

“Spre deosebire de ultimii doi ani, anul acesta angajaţii sunt liberi să îşi facă planuri cu ocazia sărbătorilor de Paşte, în contextul ridicării restricţiilor anti-Covid. Provocarea de anul acesta este însă ridicată de bugetul alocat pentru cumpărăturile pascale, care este în scădere faţă de anul trecut şi se bazează parţial pe prima de la angajator”, arată studiul.

Conform cercetării, 47% dintre intervievaţi speră ca prima de Paşte să fie sub formă de bani. Totodată, alţi 10% se aşteaptă să primească tichete/vouchere cadou, iar 4% coşuri cu produse de sezon.

“Bonusurile şi primele de sărbători au ajuns să fie tot mai importante pentru angajaţi”, susţin autorii sondajului.

Astfel, 63% dintre respondenţi au spus că acordarea de bonusuri şi prime cu ocazia sărbătorilor reprezintă un criteriu esenţial pentru ei atunci când aleg un angajator. Pentru alţi 30%, ele sunt binevenite, dar alte beneficii contează mai mult, în timp ce doar 7% au declarat că ar renunţa la prime şi bonusuri în favoarea altor beneficii.

În comparaţie cu anul trecut, aşteptările financiare ale angajaţilor au crescut. Astfel, 17% dintre respondenţi se aşteaptă ca suma primită anul acesta să depăşească valoarea de 500 de lei, în timp ce anul trecut doar 7% aveau această aşteptare.

“Alţi 30% estimează că vor primi o sumă între 101 şi 300 lei, iar 10% se aşteaptă ca prima să echivaleze o valoare cuprinsă între 301 şi 500 de lei”, mai arată studiul.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share