Ar putea săptămâna de lucru de patru zile să fie soluția pentru salvarea lumii? Răspunsul și butonul declanșator se află în Spania – Focus Prima TV

Ar putea săptămâna de lucru de patru zile să fie soluția pentru salvarea lumii? Răspunsul și butonul declanșator se află în Spania

Cu Spania pregătită să devină una dintre primele țări din lume care să testeze săptămâna de lucru de patru zile, lumea întreagă începe să se întrebe dacă aceasta n-ar putea deveni o soluție la nivel global, care să aibă efecte benefice asupra mediului, dar și asupra sănătății oamenilor, se arată într-o analiză a Euronews.

Planul le va permite angajaților să petreacă mai puține ore la birou, fără ca salariul să le fie însă redus. A fost propus de partidul de stânga Más País, care susține că orele mai multe de muncă nu înseamnă neapărat o productivitate mai mare. Proiectul ar urma să fie testat timp de trei ani și va avea o valoare de 50 de milioane de euro, care ar permite companiilor interesate să se alăture programului cu un risc minim.

Cu săptămâna de lucru de 4 zile (32 de ore) deschidem adevărata dezbatere a modului în care ne petrecem timpul, spune politologul și politicianul spaniol, Iñigo Errejón, de la Más País.

Total
0
Shares
Total
0
Share